Trappetrinsordningen
- rabat når du rejser meget

Ved Læsøfærgen har du mulighed for at opnå rabat på dine billetter, hvis du rejser meget. Kort fortalt går ordningen ud på, at bookingsystemet udløser en rabat, når du har rejst for et bestemt beløb indenfor det sidste år. Jo mere du rejser, jo mere sparer du. 

Hvem kan få trappetrinsrabat?

Alle med et Ø- eller pendlerkort tilknyttet deres bruger i bookingsystemet kan opnå trappetrinsrabat. 
Du kan læse mere om Ø- og pendlerkort her >

Personer fra samme husstand kan desuden knytte deres brugere til hinanden, så alle rejser tæller med i en samlet sum. Det kan ske ved, at alle fra husstanden booker på den samme bruger - altså logger ind med den samme mail. Alternativt kan flere brugere knyttes til en fælles adresse ved henvendelse til ekspeditionen; Med den løsning kan der fortsat bookes på flere brugere, mens rejserne vil tælle samlet.


Hvor meget skal jeg rejse, før jeg kan få rabat?

Økonomien i ordningen er, at man betaler listeprisen for sine rejser, indtil man har rejst for kr. 13.200 på bilbillet eller kr. 4.800 på billet til gående indenfor det sidste år. Har man Ø-kort, rejser man til Ø-pris. Har man pendlerkort, rejser man til ordinær pris.

Herefter koster en bilbillet 5 procent af listeprisen, mens en billet til gående koster 2,5 procent.

I praksis betyder det, at en læsøbo som bilist i 2023 betaler 220 kroner for de første 60 rejser, og derefter 11 kroner. Som gående er prisen 80 kroner for de første 60 ture og derefter 2 kroner. De 5 og 2,5 procent er den pris, som Læsøfærgen betaler i afgift til Frederikshavn Havn for hver rejsende.


Hvordan får jeg rabatten?

Bookingsystemet registrerer alle rejser på hver enkelt bruger.

Når summen af rejsernes pris indenfor en periode på 365 dage (begyndende fra 1. januar 2023) når op på hhv. kr. 13.200 eller kr. 4.800 kroner, reduceres billetprisen automatisk til 5 eller 2,5 procent.

Rabatten forudsætter, at du har tilknyttet automatisk betaling på det Ø- eller pendlerkort, du booker på.

Se her, hvordan du tilknytter automatisk betaling >

Kan jeg følge med i, hvor meget jeg har rejst?

Dit forbrug – altså prisen for de rejste ture – vil fremgå af et link, når du er logget på Min Side i bookingsystemet; så kan du følge med i, hvornår prisen falder til de 5 eller 2,5 procent.

Du finder linket under "Betalingskoder", ved at trykke dig ind på det Ø-eller pendlerkort, du gerne vil se rejseaktiviteten for. 

Still6